selecteer één van de onderdelen
selecteer één of meer onderdelen
  • BANK15
  • de Bibliotheek LocHal
  • Bibliotheek Tilburg Centrum
  • Clarissenkapel
  • Theater De NWE Vorst
  • Deprez Gebouw
  • Café de Tijd
  • Digilab (de Bibliotheek Tilburg Centrum)
  • Kaldi Tilburg
  • Gebouw 84
  • Paradox
  • de Bibliotheek Tilburg Centrum en Waalwijk
  • de Bibliotheek Berkel-Enschot (13-15 uur), Wagnerplein (13-15 uur), Heyhoef (14-16 uur) en Goirle (14-16 uur)
  • de Bibliotheken Tilburg Centrum, Waalwijk en Goirle

Activiteiten | BIBLIOTHEEK NIEUWE STIJL

Evenementen worden geladen

KennisKans ‘Living in Transition’

Saar van der Spek neemt je mee in een wereld vol nieuwe initiatieven in de stedelijke leefomgeving. Mensen die het net even anders doen en buiten de oude top down hiërarchie van de overheid en stedenbouw durven treden.

Living in Transition is van origine een vak voor vierdejaars Fontys studenten International lifestyle studies. Vanuit de gedachte van een economie waarin kennisdelen steeds belangrijker wordt, is het op initiatief van de Kennismakerij opengesteld voor externen onder de naam KennisKans.

Afgelopen jaar was deze vorm van KennisKans een groot succes. De aanwezigheid van architecten, kunstenaars, landschapsarchitecten en andere mensen die vanuit een persoonlijke interesse aanschoven, gaf de lessen veel extra diepgang door aanvullingen uit de praktijk, de docent meer scherpte en de studenten inzicht in hoe de theorie met de praktijk is verweven. Een mooie eerste stap in het verder verweven van een opleiding met de stad, in het delen van kennis en het samenwerken met het veld. Tijdens de Dear Future, kun je genieten van een preview van Living in Transition. Want later dit jaar strijken Saar en haar leerlingen weer neer in de Kennismakerij, midden in de Spoorzone die zelf ook volop in transitie is.

Aanmelden
Dit programmaonderdeel in de Kennismakerij is gratis toegankelijk. Het is slim om je vooraf aan te melden want dan ben je zeker van je plek. Aanmelden voor dit programmaonderdeel kan hier. Last minute binnenlopen? Dat kan, maar vol is vol.

Dear Future,
Dear Future, strijkt neer in Tilburg. De vijfde editie van dit jaarlijks terugkerend showcase festival vindt van 23 tot en met 29 september 2017 plaats in de Spoorzone en in het centrum van Tilburg. Als resultaat van vier edities European Social Innovation Week, is het een evenement voor sociale vernieuwers uit heel Europa. Waar de European Social Innovation Week vooral een expertmeeting was, gaat Dear Future, verder. Met een festival, conferenties, expo’s en een award is het programma een stuk uitgebreider en gericht op een menselijke toekomst. Een evenement voor vragenstellers, denkers, visionairs en innovators uit alle lagen van de bevolking.