Nieuws - Tiny challenge: 5x Oscar(on)waardige boekverfilmingen


Afgelopen weekend waren de Oscars, en om alvast in de sfeer te komen heb ik vorige week dan ook een film-gerelateerde tiny challenge gedaan. Ik heb namelijk iedere dag een boekverfilming gekeken! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik wil eigenlijk altijd voordat ik een boekverfilming zie eerst het boek gelezen hebben, zodat ik de twee kan vergelijken. Ik had dus ook deze week de boeken waarop de films gebaseerd waren allemaal gelezen: hieronder kunnen jullie zien of dat voor alle films een goed idee was…

Pride & Prejudice

Omdat Pride & Prejudice zo’n klassieker is zijn er natuurlijk al enorm veel bewerkingen voor film en tv geweest: volgens mij is de versie van de BBC met Colin Firth als Mr. Darcy legendarisch. Ik heb gekozen voor de filmbewerking uit 2005. Ondanks dat het boek mij zo bekend is kon de film mij toch hele nieuwe aspecten laten zien, en bovendien is hij visueel ook prachtig!

Paper Towns 

Aangezien YA (Young Adult) een van de meest verfilmde genres is, kon een YA-film natuurlijk niet ontbreken! Ik heb mij erg vermaakt met het kijken van Paper Towns, maar ik vond de filmversie niet heel veel nieuws toevoegen als je het boek al kent. Ik denk dat het in dit geval misschien beter was als ik het boek nog niet gelezen had.

Het Diner

Het Diner heb ik ooit gelezen op de middelbare school, en ik moet zeggen dat ik het verhaal als roman wat meer tot zijn recht vond komen. Bovendien was het toch ook wel minder spannend omdat ik wist hoe het eindigde.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje was een van mijn favoriete kinderboeken, en deze film was voor mij dus echt een feest van herkenning! Ik had het boek niet meer gelezen sinds de basisschool, maar tijdens het kijken van de film kwam het weer helemaal terug. Het boek was in mijn herinnering toch leuker, maar het zal er ook wel aan liggen dat ik inmiddels niet meer helemaal de doelgroep ben…

Life of Pi

Life of Pi is echt zo’n verhaal wat volgens mij nog beter tot zijn recht komt als film dan als boek. Je krijgt indrukwekkende special effects en de prachtige kleuren en composities voorgeschoteld, en dat maakt de film echt een spektakel. Als  je zou moeten kiezen tussen film en boek zou ik in dit geval zeker voor de film gaan!

Tekstreporter Lotte Savelsberg

 


Wil je net als Lotte meer boekverfilmingen zien? Bekijk dan eens onze filmcollectie of bezoek Bibliotheek Oisterwijk om de verfilming van ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ te zien op dinsdag 19 maart.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)