Nieuws - Column Ongevraagd Advies…aan alle boekenhaters (en leesliefhebbers)


Aan alle boekenhaters (en leesliefhebbers),

Noem me ouderwets, noem me een boekenwurm of noem me een vreemde snuiter die het liefste met een boekje in een hoekje kruipt. Vroeger (gisteren is al vroeger) zou ik dat gedrag hebben verdedigd, maar die tijd ligt achter me. ‘I love books’, durf ik hardop te schrijven. Ze maken mijn wereld, hoe groot, klein, dik of dun ze ook zijn, altijd weer een stukje wijder.

Maar, je wereld wordt nog groter wanneer letters ook op andere manieren gaan leven. Klinkt dat vaag? Het is de tagline van Tilt, de organisatie die de literaire infrastructuur in Brabant versterkt. En wat wil nu, zij organiseren van 16 t/m 19 maart het Tilt Festival. Dat zijn vier dagen boordevol literatuur, theater, beeld en muziek die het lezen doen leven. Voila: letters die geen letters meer blijven, maar ook in andere vormen aan u worden gepresenteerd. Niet alleen voor leesliefhebbers dus, maar voor nog zoveel mensen meer!

Misschien denk je nu wel ‘Lekker origineel, een berichtje van de Bibliotheek over boeken. Kan het niet wat creatiever?’. Ja, natuurlijk kan dat. Ik heb nog even overwogen over de typisch Tilburgse pannenkoek te schrijven, of over de jongen die een fiets wilde verkoper aan de rechtmatige eigenaar. Maar misschien is het, in het kader van deze Boekenweek en Festival Tilt, wel eens leuk als je dat zelf gaat doen.

Dus, jij daar: wat is jouw verhaal?finger-pointers

Groetjes van, je raadt het al, twee leesliefhebbers
Karien & Lotte

Karien Verhappen zw  Lotte-Savelsberg-229x300-zw

Tekst: Karien Verhappen (meer informatie over Karien: Taalbewerker).

The following two tabs change content below.
Avatar

Marketing Communicatie

Avatar

Laatste berichten van Marketing Communicatie (toon alles)